Британске власти сматрају да су неки од руских навијача припадници безбедносних структура Русије

Британске власти сумњају да су нереди на Европском фудбалском првенству наставак руског „хибридног рата“, а да су у нападима навијача умешани људи из безбедносних структура Руске Федерације, пишу британски медији.

 

1448979618

 

Гардијан, према наводно доступним информацијама, тврди да значајан део учесника „жестоких и добро координисаних напада“ на британске и друге навијаче у Марсељу и Лилу припада „структурама власти“, преносе РИА „Новости“.

 

„Високи представници Владе Велике Британије страхују да су немири на ЕП 2016 одобрени из Кремља, и откривају њихову везу са режимом Владимира Путина“, наводи лист.

 

 

Стручњаци у британској влади страхују да ова тактика има за циљ да покаже „руску моћ“ и у исто време подржи „руски мит“ о томе да остатак света удружено ради против Русије.

 

Теорија која је конструисана у Лондону сугерише да су немири на ЕП 2016 „наставак онога што је описано као руска кампања „хибридног рата“, пише Гардијан.

 

Како је „Гардијану“ објаснио извор из британске владе, „тешко је доказати да постоји одобрење из Кремља, али ми смо могли да видимо да неки међу њима припадају безбедносним структурама Русије“.

 

Подсетимо се, уочи утакмице Русије и Енглеске, британски навијачи су организовали нереде у Марсеју, провоцирајући Русе. Руска репрезентација одиграла је 10. јуна одиграла утакмицу са Енглезима нерешено, али је после завршетка утакмице дошло до нереда на трибинама.

 

 

Коментари: