Кандидат Репубиканске партије за Преседника САД Доналд Трамп је рекао италијанском листу Corriere della Sera да ће, уђе ли у Белу кућу, одмах позвати Владимира Путина да посети Вашингтон.

 

66459

 

Одговрајући на директно питање „Хоћете ли позвати руског Председника да посети САД?”, милијардер је рекао: „Нећу имати никакав проблем да то учиним. Апсолутно никакав!”

 

Трамп је прокоментарисао и ове Путинове речи изговорене у Санкт-Петербургу: „Господин Трамп је изјавио да је спреман за успостављање руско-америчких односа у пуном формату. Шта је у томе лоше? Ми то поздрављамо”.

 

„Мислим да је он то правилно рекао. Сматрам да ми морамо да одржавамо односе. Уверен сам да би постизање сагласности са Русијом било одлично и да би то благотворно деловало на цео свет”, рекао је Трамп, додајући да би добри односи Вашингтона и Москве допринели и победи над «исламском државом».

 

„Мислим да би било веома корисно ако бисмо координисали своје напоре ради достизања тог заједничког циља. Они такође желе победу над «исламском државом». А Русија је – сила. Сматрам да би наши усклађени напори били позитивна а не негативна ствар”, кае Трамп.

 

Ката

Тагови: ;