Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

17:26

 

Према саопштењу Министарства одбране Украјинске снаге су за протекла 24 сата 61 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Жабичево, Спартак, Старомихајловку, Петровски рејон, доњецки аеродром, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

 

13:42

 

Око поднева на територији доњецког аеродрома чула се једна експлозија. Из тог правца види се дим. Разлог експлозије у овом моменту није познат.

 

Према извештају дописника Новинског фронта јутрос су украјинске стране напале Старомихајловку западно од Доњецка као и Петровски рејон Доњецка. Локално становништво Старомихајловке саопштава да је јутрос мисија ОЕБС-а дошла у насеље како би евидентирала разарања. Међутим војска ДНР није их пустила да се приближе линији разграничења јер је већ постало пракса да украјински нацисти пуцају и на припаднике мисије у било ком моменту.

 

Такође последњих дана је у насељу Калиново недалеко од Горловке (територија ЛНР) примећено много неексплодираних мина и граната. Након што су деминери ЛНР дошли да рашчисте терен украјинске снаге су на њих отвориле ватру.

12:46

 

Украјински казнени батаљони и током претходне ноћи нападали су територију ДНР. Нападали су пункт код Јасиновате, Докучаевск, насеља Минералное, Спартак, Жабичево као и подручје доњецког аеродрома. Напади су почели синоћ у 21:40. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су током протеклог дана кијевске снаге 8 пута нападале територију ЛНР. Нападали су позиције НМ у околини Станице Луганске, као и насеља Новокијевка, Калиновка, Голубовское и Пионирское. Жртава на срећу није било.

 

 

 

Тагови: ; ;