Влада САД је данас изабрала групу The Smart Manufacturing Leadership Coalition из Лос Анђелеса да организује напоре да америчка индустријска предузећа постану конкурентнија у свету, помажући им да троше мање енергије и да мање загађују животну средину.

 

obamaa_05

 

Та група ће добити од федералне владе 70 милиона долара за успостављање деветог од 15 “чворишта производње” која Председник Барак Обама жели широм земље. Та фирма са 200 партнера ће уложити најмање још толико.

 

«То приватно-јавно партнерство ће развити “паметне сензоре” да би све врсте производње биле ефикасније», рекао је Обама на конференцији на којој су приказане могућности инвестирања у САД.

 

Производни сектор САД је отворио више од 800 000 радних места од фебруара 2010 године. Индустрија је имала велике користи од нижих цене природног гаса. Обама је рекао да стварање “производног чворишта” показује како САД “подижу летвицу” иновативних компанија које послују у САД.

 

“Свет је мањи због иновација. То може бити у корист свих ако радимо како треба”, рекао је Обама.

 

Званичници Владе кажу да прерађивачка индустрија односи око једне трећине укупне потрошње енергије у САД. Производња хемикалија и челика су примери индустрије с великим трошковима за енергију, те би оне могле имати користи од нових технолошких достигнућа.

 

“Треба схватити да је будућност послова производње у основи у информационој технологији”, рекао је секретар САД за енергетику Ернест Мониц.

 

Обама је рекао да има забринутости јер иновације и трговина неке људе остављају по страни, али је рекао и да глобализација доводи земље до могућности да уче једне од других, преноси Бета.

 

“Иновације шире и повезују свет, обећавајући напредак и смањење сиромаштва и, коначно, мању вероватноћу рата и насиља и сукоба”, рекао је Обама.

 

Током ове недеље, која је посвећене иновацијама, Обама ће присуствовати светском самиту предузетника на Универзитету Стенфорд и учествовати у панел-дискусији са оснивачем и директором Фејсбука Марк Закербергом.

 

Ката

Тагови: ; ; ;