Руски Председник Владимир Путин је, током посете доњем дому Парламента, рекао да су резултати активности државне Думе шестог сазива око повратка Крима и Севастопоља Русији историјски.

 

putin-3

 

«Сматрам заиста историјским резултатом интеграцију Крима и Севастопоља, којој је претходила искрена, срдачна и емоционална подршка становника полуострва референдуму на коме су ове области постале део Руске Федерације», рекао је Путин депутатима.

 

Председник и посланици су минутом ћутања обележили сећање на оне који су пали у Великом отаџбинском рату који је почео пре 75 година.

 

Руски лидер је изразио уверење да је било могуће да се спречи Други светски рат да су западне земље одговориле на време на совјетски предлог за колективну одбрану, уместо да ставе СССР у међународну изолацију.

 

«Главна поука протеклог рата је позната – могао је бити спречен. То је захтевало благовремено и одлучно сузбијање неконтролисаних нациста и њихових саучесника. Али то се није догодило», рекао је он додајући је Запад нацисте потценио и превидео, не желећи да призна да се у просвећеној Европи рађа и расте криминални режим.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;