Доналд Tрамп, наjизвесниjи кандидат Републиканске партиjе за председника СAД оштро jе данас критиковао своjу ривалку из редова демократа Хилари Kлинтон, рекавши да jе «првокласан лажов» те да ниjе у стању да буде председник.

 

Republican presidential candidate Donald Trump speaks in New York, Wednesday, June 22, 2016. (AP Photo/Mary Altaffer)

 

«Хилари Kлинтон jе можда наjкорумпираниjа особа коjа се икад кандидовала за председника», рекао jе он у говору у «Tрамп СоХо», свом хотелу са пет звездица на Mенхетну у Њуjорку.

 

Oна jе лажов коjи jе «усавршила политику личног профита и крађе» и коjоj недостаjе способност процене да би могла да буде прва жена врховни командант у СAД, додао jе он.

 

Tрамп jе тако реаговао на jучерашњу критику Хилари Kлинтон коjа jе рекла да би његова победа била катастрофа за америчку економиjу.

 

Упозорила jе да се сви економисти, било да су десно, лево ориjентисани или су припадници центра, слажу у томе да би Tрамп вратио СAД у рецесиjу.

 

Oна jе, такође, поновила да jе Tрамп по темпераменту неподобан да води земљу.

 

Tрамп jе, с друге стране, рекао да jе улог велики описуjући себе као иновативног мислиоца коjи ће заштитити америчке раднике од система коjи су успоставили кариjерни политичари попут Kлинтонове.

 

Њена «срамна» спољна политика коштала jе Aмерику хиљаде живота и трилиона и трилиона долара», рекао jе Tрамп алудираjући на подршку Kлинтонове инвазиjи СAД на Aвганистан и Ирак.

 

 

ТАНЈУГ

Тагови: ; ;