Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.( Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

21:59

 

Око 18:05 украјинске снаге су започеле нове нападе на територију ДНР. Периодично се нападају насеља Коминтерново и Октовар на југу ДНР као и Зајцево у околини Горловке. Неколико пута нападнути су индустријска зона Авдејевке као и јасиноватски пункт.

16:02

 

Јутрос око 09:оо украјински окупатори гранатирали су Докучаевск а око 11:00 јасиноватски пункт и индустријску зону Авдејевке.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 521 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Гољмовское у околини Горловке, Коминтерново на југу ДНР, Докучаевск и Јасиновату као и Спартак и Старомихајловку у околини Доњецка.

12:53

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински нацисти су током протеклог дана 13 пута напали позиције Народне милиције у подручјима Станице Луганске , Жолтог, Хрјашћевке, Веселе Горе,  насеља Доњецкое и Калинова. Губитака на срећу није било.

 

У окупираном насељу Золотое кијевска хунта спроводи тајне анкете међу локалним становништвом о њиховом односу према украјинској власти и јединицама украјинске војске које се налазе у зони такозване «Антитерористичке операције».

 

Такође у насељу Луганское на контролном пункту украјинске војске, војници настављају са изнудом новца од становништва како би куповали алкохол и напијали се.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су гранатирали насеље Гољмовское северно од Горловке. Том приликом оштећене су 32 куће.

Тагови: ; ;