«Хилари Клинтон је за четири године проведене на челу Стејт департмана тајно добила од земаља Персијског залива десетине милиона долара», изјавио је Доналд Трамп током наступа у Њујорку.

 

trump-hillary-ny-times

 

«Да би ти прикрила, своју службену преписку је водила преко електронске поште на личном серверу. Тиме је непријатељима дала инструмент за уцењивање могућег новог Председника САД», каже Трамп.

 

«Хилари Клинтон је, да би прикрила акте сопствене корупције, противзаконито складиштила своју службену преписку на свом приватном серверу. Власти страних држава, вероватно и њене финансијске присталице из комунистичке Кине, лако су проникле у тај сервер и тако довеле Америку у опасност“.

 

«За разлику од наших непријатеља, ми никада нећемо сазнати садржај тих писама. Сада наши непријатељи имају компромат којим могу уцењивати човека који жели да постане Председник САД. И само ово је довољно да Клинтонова буде дисквалификована из председничке трке», рекао је он, наводећи да је Клинтонова уништила 33 000 својих електронских писама.

 

«Не смемо руковођење земљом поверити човеку чије скривене намере и тамне тајне могу бити познате непријатељима».

 

Према његовим речима, док је Клинтонова била државни секретар, само од Владе Брунеја је примила драгоцености вредне 58 000 долара, а још милионе долара за свој добротворни фонд. Такође је током предизборне борбе добила 25 милиона долара од Саудијске Арабије и милионе долара од Кувајта, Катара и Омана.

 

Трамп није прецизирао за какве услуге је Хилари добила толики новац, али је рекао да у тим исламским земљама постоје различите казне за брачну неверност и припадање ЛГБТ заједници.

 

Ката

Тагови: ; ; ;