Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

20:41

 

Доњецк-Путиловка: Од 18:30 трају периодични напади украјинских снага на овом подручју.

16;33

 

Јутрошњи терористички напад на болницу у Доњецку представљао је покушај атентата на познатог команданта Моторолу који је долазио на превијање. На срећу ни он нити било ко од пацијената и медицинског особља није страдао. Оштећен је зид болнице као и 7 аутомобила који су се налазили на паркингу испред болнице.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током претходног дана 13 пута напале позиције НМ у подручју споменика «Кнезу Игору», Веселе Горе, Калинова и Веселогорловке. Жртава на срећу није било.

 

 

 

12:30

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су поново гранатирали околину Доњецка посебно Кировски рејон. Као резултат гранатирања поједини делови града остали су без електричне енергије. У Кировском рејону украјински нацисти су оштетили дечију поликлинику као и минимум 5 кућа. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Током ноћи нацисти нису мировали ни на осталим деловима фронта. Нападали су доњецки аеродром, Спартак, индустријску зону Авдејевке, Докучаевск, Јасиновату и Макејевку. У Макејевки је такође оштећена једна кућа.

 

Данас око 11 часова у центру Доњецка одјекнула је велика експлозија. Објекат овог терористичког напада била је Трауматолошка клиника у центру града. На срећу жртава није било.

 

 

Тагови: ; ;