Група подгоричких основаца „почастила“ је пре неколико дана Мила Ђукановића скандирањем „Мило, лопове“ испред основне школе „Владимир Назор“ у Подгорици, где он годинама уназад рекреативно игра кошарку, чији је пасионирани љубитељ.

 

 

vladimir nazor

 

Одмах по инциденту, реаговало је обезбеђење које је удаљило ђаке из круга школе, а од тада се улаз у школско двориште, где се налази и балон за кошарку, редовно закључава. Ту, међутим, није био крај Ђукановићеве одмазде.

 

nazor 2

 

Наиме, јуче су из дворишта склоњене све клупе за ученике и пратећи мобилијар, а трагови су „прикривени“ насутом земљом.

 

 

 

Мештани и ученици су затечени оваквим исходом, а не зна се ко је, по чијем налогу и из ког разлога уклонио клупе.

 

„Ту су се раније у вечерњим сатима окупљале и мајке са децом, комшије, те клупе су биле место за дружење. Није ми јасно који је разлог њиховог одношења и закључавања дворишта“, каже један од мештана за ИН4С.

 

Можда је, ипак, најбољи коментар и закључак овог несвакидашњег случаја дао још један од Подгоричана који живи у непосредној близини школе, а који је остао шокиран исходом овог инцидента.

 

„Не бавим се политиком и никада ме није претерано занимала, ако смо стигли дотле да се најмоћнији човек у земљи свети деци на овако бруталан начин због безазленог скандирања, онда размишљам да су деца можда и била у праву“, каже наш саговорник који из разумљивих разлога није хтео да открива име и презиме.

 

О овом догађају говорило се данас и у Скупштини Црне Горе када га је споменио посланик ДФ Славен Радуновић.

 

 

ин4с

 

 

 

 

 

Тагови: ;