Демонстранти који носе заставе Мексика упали су на терен за голф у власништву најизгледнијег кандидата Републиканске странке за председника САД Доналда Тампа, који се тренутно налази на том имању.

 

Tramp-u

 

Запослени тог клуба су почели да одвраћају новинаре у тренутку кад су демонстранти почели да улазе на голф терен, машући заставама геј покрета у бојама дуге, као и заставама Мексика.

 

Мексичку заставу истакли су и суседи чија се имања граниче са Трамповим, као симбол солидарности са народом Мексика, пошто је Трамп претходно дао више изјава којима критикује Мексиканце, а такође је најавио изградњу ограде на граници између САД и Мексика.

 

«Посебно желим да ову заставу виде амерички новинари», изјавио је Дејвид Милн, чија кућа гледа на голф клуб и 18. рупу на голф терену.

 

«Ако он буде изабран за председника, САД ће за недељу дана кренути у рат, а за две недеље ће банкротирати. Човек је идиот», рекао је Милн.

 

Трамп је на питање новинара да ли му недостаје подршка европских лидера, од којих су неки критиковали његов предлог да се муслиманима забрани улазак у САД, рекао да му то није важно.

 

«Баш ме брига. То није важно. Мене подржава амерички народ и то ми је важно», закључио је Трамп.

 

 

РТС

Тагови: ;