Москва: Лондон је био главни лобиста санкција против Русије

Датум публикације: 25 06 2016, 10:33

Москва спокојно гледа на резултат британског референдума. Лавров: Поштујемо вољу британског народа. Бивши амерички амбасадор у Москви Мајкл Макфол назвао је Путина «победником» после референдума.

 

06-london-je-bio-glavni_620x0

 

У првим изјавама после резултата референдума у Британији, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је казао да је то воља народа, али је реаговао на изјаву британског министра спољних послова Филипа Хамонда да ће после резултата «референдума Путин већ овог јутра осећати мањи притисак и бити бодрији». Лавров је прокоментарисао да није завршио медицину па зато не жели да коментарише медицинске случајеве.

 

Бивши амерички амбасадор у Москви, Мајкл Макфол, назвао је Путина «победником» после референдума у Британији. Макфол сматра да су изгубили ЕУ, Велика Британија, САД који верују у корисност снажне и јединствене, демократске Европе.

 

«Путин није кривац за резултат референдума него британски премијер Камерон. А, руски председник је само победио» — тврди Мајкл Макфол.

 

Још током петербуршког форума Путин је рекао да ће се Москва са поштовањем односити према било којем резултату британског референдума и да Русија жели да сарађује са јаком Европом.

 

Доцент Московског института међународних односа Николај Топорин сматра да ће изласком Велике Британије бити нарушен систем комуникација ЕУ и Вашингтона. Топорин подсећа да се Велика Британија као давни амерички савезник сматрала мостом ЕУ и САД.

 

«Руководство у Лондону је било једно од главних лобиста за продужење санкција према Русији, а сада ће се ЕУ ослањати на осовину Париз-Берлин-Рим» — истиче Топорин.

 

Фјодор Лукјанов, главни уредник часописа «Русија у глобалној политици» и председник Савета за спољну политику и одбрану каже да Москви не одговара да у Европи буде још већа криза. Русија ће зато настојати да шири правце своје сарадње. Лукјанов предвиђа да би упоредо са слабљењем ЕУ функцију обруча који јача Европу могао да преузме НАТО, а то значи да ће расти утицај САД на Европу.

 

«Немачка ће свим снагама настојати да сачува пројект ЕУ јер би у противном могли да оживе авети свих кошмара из прошлости» — сматра Фјодор Лукјанов.

Тагови: ; ; ; ;
Важно
Важно

Сирија и Јужна Осетија потписале су данас споразум о успостављању дипломатских односа, саопштила је сиријска

Важно

Руска војска оборила је два неидентификована дрона који су се кретали ка ваздушној бази Хмејмим

Важно

Авион за радио-електронско извиђање британског краљевског ваздухопловства „Сентинел Р1“ извршио је ваздушно извиђање на црноморској

Важно

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, поводом 19 година од мучког убиства

Важно

Већина америчких војника зависна је од алкохола, наводи се у анкети коју је објавила компанија

Важно

Украјинске снаге су током претходног дана два пута напале територију ДНР,саопштио је Заједнички центар за

Чланак

Читалац Телеграфа послао је алармантну фотографију која је настала у Далмацији, у Горњем Карину код

Важно

Авион за радио-електронско извиђање британског краљевског ваздухопловства „Сентинел Р1“ извршио је ваздушно извиђање на црноморској

Чланак

Италија ће одмах депортовати 57 Тунишана који су спасени на Медитерану, рекао је италијански министар

Чланак

Холандска полиција пронашла је 1.100 килограма кокаина у контејнеру са смрзнутом рибом пристиглом из Еквадора. Седмеро

Важно

Италијански вице-премијер Матео Салвини изјавио је да је украјински „евромајдан“ 2014-те био псеудореволуција плаћена извана. Ову

Чланак

Председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон разговарали су телефоном о проблемима на