Најмање седморо људи је погинуло у нападу на хотел у престоници Сомалије Могадишу, саопштила је агенција Ројтерс позивајући се на податке из полиције.

 

sabab

 

„Најмање седморо људи је погинуло у експлозији, а десеторо је рањено. Спасили смо много људи преко задњег улаза“, рекао је представник полиције Али Хасан.

 

Нападачи у хотелу држе таоце, али се за сада не зна колико их је, пренела је агенција Асошијетед прес позивајући се на полицију.

 

Према речима представника полиције Мохамеда Хусеина, терористи бацају гранате и пуцају на снаге безбедности које покушавају да се попну на други спрат хотела. Он је, такође, навео да су снаге безбедности успеле да ликвидирају двојицу нападача.

 

Раније је саопштено да су наоружани људи напали хотел у престоници Сомалије Могадишу, а непосредно пре тога експлодирао је аутомобил испред улаза у тај угоститељски објекат.

 

Како је саопштио представник локалне полиције Али Ахмед, терористи, највероватније припадници радикалне исламистичке организације Ел Шабаб, у овом тренутку јуришају на хотел „Наса Хаблод“ у Могадишу, а супротставља им се обезбеђење хотела.

 

Нема података о евентуалним жртвама напада, за који још нико није преузео одговорност.

 

Раније је саопштено да су се након експлозије испред хотела у центру града чули пуцњи.

 

У Сомалији је базирана радикална исламистичка групација Ел Шабаб (Покрет младих муџахедина), која има блиске везе с међународном терористичком организацијом Ал Каидом.

 

Ел Шабаб води оружану борбу против централне владе у овој земљи и спречава хуманитарни рад Уједињених нација.

 

спутник

 

 

Тагови: ;