Испред зграде Делегације ЕУ у Београду Заветници су, полагањем цвећа и паљењем свећа, симболично сахранили Европску унију.

 

Zavetnici

 

У изјави за новинаре, Милица Ђурђевић, члан председништва Заветника, истакла је да је ЕУ политички концепт, који одлази у историју, на полице међу којима се налазе књиге које сведоче о свим претходним политичким порецима, рајховима и окупацијама, који су имали за циљ да спроведу контролу над сувереним државама и народима.

 

«Поздрављамо најаву референдума у другим земљама, уверени да ће то бити пут враћања изворној идеји Европе нација, генерала Де Гола.»

 

«О покојнику се обично изричу хвалоспеви, али ми немамо шта лепо да кажемо о ЕУ. Њене заоставштине су негација суверенитета и самосталности држава, уништене националне економије, централизам Брисела, деградирање традиције хришћанске Европе, стварање терористичких творевина на територији Србије и учествовање у операцијама НАТО пакта.»

 

 

Она је подсетила да су Заветници први представили суверенизам као политички правац будућности, што данас потврђују процеси у Европи.

 

 

Извор

Тагови: ;