Међу онима који су потписали петицију за преиспитивање исхода референдума о чланству Велике Британије у ЕУ, поред Британаца, потписало је и 24 хиљада становника Северне Кореје — земље која стриктно контролише сајбер простор.

 

петиција

 

За потписивање петиције за преиспитивање резултата референдума о чланству Велике Британије у ЕУ, коју је већ потписало више од 3 милиона људи, је можда коришћена скрипта или «бот» у сврху прикупљања што већег броја потписа, пише Британски Телеграф.

 

Петицију су такође потписали и грађани Ватикана: број потписа је око 39 хиљада, а читав Ватикан има укупно око 800 становника.

 

Неки од потписа стигли су са места као што је острво Аруба (101), Кина (432), Хонг Конг (2089), Јапан (742) и Венецуеле (24).

 

Ова петиција је доступана на интернет страници парламента Велике Британије. За разматрање петиције у парламенту потребно је најмање 100 хиљада потписа. Како пише лист Метро, са линком на представника Доњег дома, петиција ће се разматрати на састанку парламентарног Одбора за петиције 28. јуна.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;