У главном граду Белорусије биће одржана привредно-културна манифестација „Дани Београда у Минску 2016”, 29. и 30. јуна, а циљ је представљање инвестиционог, културног и туристичког потенцијала Београда, као и још ближа сарадња и размена искустава два главна града. Делегацију Града Београда у главном граду Белорусије предводиће градоначелник Синиша Мали.

 

Минск

 

„Приликом посете Минску прошле године и разговора са градоначелником Андрејом Шорецом, закључили смо да постоји много простора за сарадњу, те да за почетак можемо да организујемо овакву манифестацију. Следеће године ћемо ми бити домаћини на манифестацији „Дани Минска у Београду”, и мислим да је то добар начин да ојачамо сарадњу, да привучемо инвеститоре из Белорусије, да им представимо Београд као атрактивну туристичку дестинацију, да повежемо наша јавна предузећа са њиховим компанијама”, рекао је градоначелник, а пренео Беоинфо.

 

 

Главни део манифестације је пословни форум који организују привредне коморе два града, а који ће окупити привреднике Белорусије и Србије.

 

У оквиру „Дана Београда у Минску” биће организован и богат културно-уметнички програм. Посетиоци ће моћи да погледају изложбу „Никола Тесла”, биће одржани разноврсни концерти и пројекције филмова о Београду, а биће представљена и традиционална српска кухиња, као и стари занати, наводи се у саопштењу Беоинфа.

 

Делегација Града Београда, предвођена градоначелником престонице, састаће се овом приликом са градоначелником Минска, а на пословном форуму биће представљени инвестициони потенцијали Београда, као и пројекат „Београд на води”, истиче се у саопштењу.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;