Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

18:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 561 пут напале теритирију ДНР. Нападали су Зајцево, Горловку, Докучаевск, Спартак, Старомихајловку, Јасиновату, Саханку и Коминтерново. Током напада погинуло је 4 цивила од којих је двоје деце и оштећено је 7 објеката.

13:15

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су током протеклог дана 12 пута напале позиције НМ у подручју Калинова и Логвинова као и у околини Станице Луганске. Губитака на срећу није било.

 

Током синоћњег напада на насеље Гољмовское у околини Горловке рањена су два цивила а под ватром украјинских снага нашли су се и Коминтерново, Лењинское, Саханка на југу ДНР, Јасиновата и Докучаевск као и северна и западна околина Доњецка.

 

Један шестогодишњи дечак погинуо је јутрос у Коминтернову након што је наишао на жице далековода који је оштећен током синоћњег гранатирања украјинских снага. Око 11:40 још један дечак 2009 годиште погинуо је од контакта са огољеним жицама далековода. Специјална мисија ОЕБС је спровела истрагу.

Тагови: ; ;