Режим и амбасада САД припремају терен за обрачун са СПЦ, саопштио је данас Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије. Он је нагласио да је лажна анкета коју је по налогу америчке амбасаде одрадио ЦЕДЕМ открила праве намере амбасаде САД и ДПС и њихових сателита а то је припрема терена за обрачун са Српском православном црквом која је оснивач Црне Горе, њен духовни темељ и нераскидива веза нашег народа са својим традиционалним вредностима.

 

????????

 

Саопштење НСД-а преносимо у целости:

 

«Као што смо и обећали грађанима, ДФ и Нова српска демократија настављају са раскринкавањем опасних намјера црногорског криминалног режима и њихових налогодаваца из амбасада водећих НАТО држава, које за циљ имају уништавање истинске Црне Горе и њено измјештање из природног, историјског цивилизацијског круга.

Зато и данас упозоравамо јавност на лажирану анкету коју је по диктату америчке амбасаде овога пута објавио ЦЕДЕМ, а то исто ради Ипсос и слични плаћеници.

Ова намјештена анкета је открила праве намјере америчке амбасаде и њених агентура у Црној Гори, а неки дјелови директно су усмјерени на стварање атмосфере хаоса и изазивање сукоба.

То се нарочито односи на покушај да се минимизира значај Српске православне цркве, довођењем у исти ранг и исте проценте са полицијом, као и уметање у истраживање јавног мњења једне НВО која се силом покушава представити као црква.

Само неко крајње злонамјеран може да набија рејтинг црногорској полицији, најобичнијој партијској ћелији ДПС-а коју за сурове обрачуне са политичким неистомишљеницима користе Мило Ђукановић и његови послушници.

Такође, перфидно се у овим „истраживањима“ појављује такозвана ЦПЦ чиме се покушава изједначити канонски призната СПЦ са једном псеудорелигиозном организацијом регистрованом у МУП Цетиње, која се у континуитету бави обијањем цркава и храмова митрополије Црногорско – приморске.

Они који крерирају оваква истраживања, прије свих амбасада САД у договору са ДПС и њиховим сателитима, открили су своје праве намјере, а то је припрема терена за обрачун са Српском православном црквом, што је било и очекивано ако се има у виду да је СПЦ оснивач Црне Горе, њен духовни темељ и нераскидива веза нашег православног народа са својим традиционалним вриједностима.

Ето довољно мотива да неко ко се, попут црногорског криминалног режима, опредијелио за издају, свом снагом државног апарата, а уз подршку странаца који желе да виде Црну Гору понижену и ван њеног цивилизацијског круга, удари на цркву и тако зада последњи ударац нашој земљи.

Народ Црне Горе презире сваког окупатора, али још више локалну агентуру која је спремна на издају и која се бесрамно нуди окупатору, у овом случају амбасадама водећих НАТО држава.

Зато су и ова лажна истраживања у ствари загријавање атмосфере за обрачун са СПЦ и традиционалном Црном Гором, али инспиратори тога антисрпског, антицрногорског и антиправославног пројекта треба да знају да су кроз историју многи окупатори имали сличне идеје, а знамо како су оне пролазиле у судару са слободом»

 

 

ин4с

Тагови: ;