Кајакаши настављају да нижу успехе! Небојша Грујић и Марко Новаковић су освојили титулу првака Европе у једноседу на 200 метара, у времену 31.284 секунде. То је четврта медаља за Србију на ЕП у Москви, пошто су се раније на трон попеле Кристина Бедеч у једноседу на 1.000 метара, односно Милица Старовић и Далма Ружичић Бенедек у трци на 1.000 метара, а бронзом су се окитили Марко Томићевић и Миленко Зорић.

 

sp-grujic-novakovic

 

О јачини конкуренције у двоседу на 200 метара говори и податак да је првих осам посада кроз циљ прошло у размаку мањем од једне секунде.

 

— Трка је била тешка, многе од ових посада су конкуренти за медаљу и на ОИ. Није било нимало лако победити их. Марко и ја имали смо мало лошији старт, ударили смо у блок и били смо спорији на почетку, али успели смо да се вратимо. Сад смо на врхунцу форме и настављамо да се спремамо за Рио — истакао је Грујић.

 

 

Новаковић је, такође, блистао од среће после освајања златне медаље.

 

— Превише смо желели ову медељу. Поделио сам предиван моменат са Небојшом. Видим да смо на добром путу и да ћемо у Рио отићи са много више самопоуздања — нагласио је Марко.

 

 

Николина Молдован заузела је јуче четврто место у финалу једноседа на 200 метара (41.016 секунди). Марко Драгосављевић није успео да одбрани двоструку титулу првака Европе, пошто је у финалу једноседа на 200 метара заузео шесто место у времену 35.172 секунде.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;