Први Сајам књига у Андрићграду ће свечано отворити Председник Републике Српске Милорад Додик, директор Андрићевог института Емир Кустурица и почасни гост из Уругваја Хосе Мухика.

 

IMG_26221-750x500

 

На Сајму књига у Андрићграду учествује 40 излагача на 58 изложбених модула, специјално пројектованих за ту прилику. Међу учесницима су најпознатији издавачи из Србије, Републике Српске и Црне Горе.
Сајам ће бити отворен у 17.00 часова на Тргу Николе Тесле и трајаће до 10 јула, јавља rtrs.tv
У представљању издања Андрићевог института учествују Матија Бећковић, Емир Кустурица, Александра Вранеш, Љиљана Марковић, Мирослав Перишић и Миливој Ненин.
Након свечаног отварања ће на Тргу Николе Тесле, у 18.30 часова бити представљен Уругвај, уз промоцију књиге «Сећања ћелијаша» Елеутерија Фернандеса Ујдоброа и Маурисија Росенкофа у издању Андрићевог института. Уводну реч о историји и култури Уругваја имаће амбасадор Уругваја Пабло Шајнер.
Уругвај је земља почасни гост и током Сајма књига у Андрићграду ће бити представљена култура и издавачка делатност ове земље. Специјални гост је доскорашњи Председник Уругваја Хосе Мухика.
Посебан програм ће бити посвећен Матији Бећковићу, добитнику Велике књижевне награде Андрићевог института за животно дело и недавно објављене «Три поеме» и Владимиру Кецмановићу, добитнику Велике књижевне награде Андрићевог института за роман «Осама».
Први сајам књига у Андрићграду је подржало Министарство образовања и културе Републике Српске и Министарство културе и информисања Републике Србије, Представништво Републике Српске у Србији. Покровитељ је Председник Републике Српске Милорад Додик.
Сајам је отворен за посетице радним данима од 12.00 до 22.00 часа и викендом од 10.00 до 22.00. Улаз је слободан.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;