Америчка култура је у свом захтеву да се поједностави достигла границу с које је немогуће кренути напред, сматрају истраживачи.

 

How-TV-Affects-the-Brains-of-Young-Children1

 

Стручњаци Научно-истраживачког института упозоравају да је поједностављивање информативних и забавних садржаја у медијима прешло све границе.

 

Према речима професора Хенрија Брубакера већина програма посвећена је паралелно информацијама о кулинарству, паранормалним појавама, свађама сиромашних људи. Информативне емисије су пуне преплитања нечијих мишљења о појединим догађајима уз истовремено саопштења о природним катастрофама.

 

 

«Тренутно се објављују аутобиографије познатих личности уз прилоге о серијским убицама. Истовремено људи читају на интернету «10 чињеница како се може смањити мишићна маса»- наводи Брубакер.

 

«Проблем је у томе што док се наша култура креће у правцу менталног онеспособљавања људи наша интелигенција ће се смањивати»- рекао је он.

 

Он је додао да се као резултат овакве «културе» може појавити свет у коме нико никога не разуме. Чак и трилер у коме главни јунак покушава да спаси планету разневши се у сопственом џипу изазива негодовање због огромних претензија.

 

 

У међувремену руководилац једног од тв канала Мери Фишер објавила је «одличну» вест:

 

«Ми смо покренули нови калал под називом Paranormal Antiques Auction Sex News, на коме ћемо објављивате све паранормалне вести и чудне вести, све о сексу и аукцијама».

 

«Уверен сам да на овај начин можемо да идемо и доле и ниже. На овај начин показујемо завидну упорност у потрази за новим идиотизмима»- рекао је Брубакер.

Тагови: ; ;