Српска народна партија потписала је данас Декларацију о сарадњи и заједничким активностима са Јединственом Русијом, јавља Спутњик.

1106812477

 

У име Јединствене Русије Декларацију је потписао Сергеј Железњак, заменик председника Државне думе Руске Федерације, док је у име СНП-а потпис на Декларацију ставио председник Српске народне партије Ненад Поповић.

 

Декларација је потписана на маргинама 15. Конгреса Јединствене Русије који се јуче и данас одржава у Москви, саопштила је СНП.

 

Председник СНП-а је након потписивања Декларације изјавио да „СНП снажно подржава иницијативу политичких партија балканских земаља да се формира зона неутралних, суверених држава, које ће саме одлучивати о кључним државним и националним интересима“.

 

„СНП истиче да је као партија спремна да учествује у сваком дијалогу који ће водити ка смањењу напетости у Европи, као и да ће подржати сваку иницијативу која води превазилажењу подела, избегавању војно-политичких конфронтација и стварању јединственог безбедносног простора који ће осигурати мир и стабилност на територији читаве Европе“, поручио је Поповић.

Тагови: ; ;