Управо сам одржао говор у европском Парламенту. Можете само да замислите да су били одушевљени да ме чују, написао је на свом Твитер налогу НАЈЏЕЛ..ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ РЕКАО СРБИМА ДА БЕЖЕ ОД ЕУ, А ОНДА СВОЈУ БРИТАНИЈУ ИЗВУКАО ИЗ ЊЕ.

 

«Смејали сте ми се када сам пре 17 година дошао овде и рекао да желим да Велику Британију извучем из ЕУ. И успело ми је. Сада се не смејете, зар не?», питао је Најџел, изазвавши буру незадовољства.

 

Најџел је одржао говор, прекидан негодовањем и наизменичним аплаузом и звиждањем, у коме је рекао да се управо показало да је ЕУ као пројекат напросто избрисан и да није успео. Рекао је да је ЕУ само политичка творевина која није успела и да су Британци само први који су то јавно показали.

 

«Обични људи одбијају брисање граница између нација. Они су напросто рекли да желе своју земљу назад. Рекли су да желе да пецају по својим правилима, да желе назад своје границе и да им не треба глобална политика. Рекли су да желе да буду нација и то мора да се испоштује. Ми својом одлуком дајемо наду другим демократијама у Европи и морате бити свесни да УК није последња држава која је напустила ЕУ«, рекао је Најџел.

 

«Питање је шта ћемо следеће учинити. Ми морамо изградити другачији, зрелији међусобни однос. Уједињено Краљевство је ваш пријатељ. Можемо трговати, можемо сарађивати, можемо вам бити најбољи пријатељ на свету, али одустаните од идеје глобалне будућности», закључио је Фараж.

 

 

Ката

Тагови: ; ;