Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:57

 

Око 20:15 украјинске снаге су поново напале територију ДНР. Отварали су ватру на насеља Лењинское и Зареченко на југу ДНР у Новоазовском рејону.

 

18:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 734 пута напале територију ДНР. Нападали су северну и западну околину Доњецка, северну и западну околину Горловке, Саханку, Коминтерново, Докучаевск и Јасиновату. Током напада рањене су две жене а оштећено је укупно 23 стамбена објекта.

13:15

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протеклог дана 19 пута напале снаге НМ у подручју Калинова, Калиновке, Лозовог, Золоток и Первомајска. Губитака на срећу није било.

 

Синоћ око 20:44 украјински нацисти су отворили ватру на представнике заједничког Центра за контролу и координацију режима примирја у околини Широкина на југу ДНР. Припадници војске ДНР успели су да представнике мисије евакуишу из зоне сукоба.

 

Током ноћи украјинске снаге су нападале и Саханку и Коминтерново на југу ДНР, Широку и Железну Балку као и Зајцево у околини Горловке, Спартак и Старомихајловку у околини Доњецка, Јасиновату и Докучаевск. Током напада оштећено је 8 кућа.

Тагови: ; ;