«Погледајте како су ствари лепе када историја тријумфује», рекла је Марин Ле Пен у обраћању европским посланицима током дебате у европском Парламенту, додајући да су Британци бирали пут за који су сви мислили да је заувек затворен и да су они предосетили опасност од апокалипсе.

 

«Склоните та намргођена лица. Већ могу да чујем урбане митове и лажи који треба да обесхрабре остале да крену истим путем», рекла је Ле Пен у Бриселу.

 

Током дебате је дошло до размене оштрих речи између једног од главних заговорника Brexit Најџела Фаража и европских посланика.

 

najdzel-paraz

 

«Ви као политички пројекат живите у заблуди. Оно што се десило прошлог четвртка је сеизмички резултат. Ми сада нудимо наду као светионик демократама широм Европе. Велика Британија неће бити последња која ће напустити ЕУ», рекао је Фараж.

 

За узврат, шеф Европске комисије Жан-Клод Јункер је питао британске посланике због чега уопште присуствују данашњој седници европског Парламента на којој се говори о последицама одлуке британских грађана да напусте ЕУ.

 

«Ово је последњи пут да овде аплаудирате и донекле сам изненађен да сте уопште ту. Ви се борите за излазак. Британски народ је гласао за одлазак из ЕУ. Зашто сте овде?», био је непријатан Јункер.

 

 

Ката

Тагови: ; ; ;