Чувени Путинови Ноћни вукови, који су присуствовали прослави Видовдана на Озрену, у Добоју су положили венце на споменик најмлађем српском борцу Споменку Гостићу. Циљ им је да повежу православне земље, а у Српској се, кажу, осећају као код куће.

 

nocni vukovi rs

 

Ови момци из Русије возе моторе не само због љубави према двоточкашима, већ првенствено због љубави према отаџбини. Не желе да их зову «бајкерима». Артјум Малћанов један је од Путинових ноћних вукова, а долазак у Српску за њега је посебан.

 

«Кажу да на свом путу добри људи пронађу добре људе, а лоши људи прођу да их и не приметимо”, истиче Малћанов.

 

Традиција им је да у сваком месту које посете добију благослов локалних пароха. Тај обичај испоштовали су и данас када су им у манастиру Озрен освештани кожни прслуци који су неизоставни на сваком путу.

 

«Како може да изгледа кад си код своје браће кући. Ако погледате около, видите колико има ваше браће. Нормално да се осећаш одлично», рекао је Бучу Лестански, припадник Ноћних вукова Бугарске.

 

«Републику Српску доживљавам као најлепшу собу у православној кући, са најлепшим штивом и јуначким причама», истиче Жељко Вукшевић из Црне Горе.

 

С вером у Бога, како и гласи њихов слоган, настављају пут Бугарске. Кажу, њихов повратак у Српску можемо очекивати врло брзо.

 

На својим двоточкашима обишли су готово читав свет. Братску љубав према српском народу показали су небројено пута, а ових дана кроз РС возе Видовданску вожњу. Циљ им је јачање сарадње између Русије и славенских земаља, а у томе имају и велику подршку једног од најмоћнијих људи света, председника Русије Владимира Путина.

 

 

РТРС

 

Тагови: ;