Због неких људи је лако осећати се поносним што смо људи и што живимо на планети Земљи.

 

Вијетнамац Тонг Пхуоц Пхуц је човек који је спасао живот дестинама деце које су мајке желеле да абортирају. Он је данас «отац» више од стотину деце који без њега никада не би била рођена.

 

1dec

 

Када је 2001 године овај грађевински радник чекао у болници преглед трудне супруге, видео је да пуно жена улазе трудне у салу али излазе из ње без деце. У почетку није схватио о чему се ради, док није видео како медицинско особље износи умотане фетусе. Био је дубоко дирнут и затражио је да му дају мала тела.

 

1deccc

 

Подигао је са рачуна подигао сву своју уштеђевину и купио мали комад земље где је почео да сахрањује тела абортиране деце. У почетку је његова жена милсила да је полудео, али је он наставио без двоумљења.

 

Данас је на овом необичном гробљу сахрањено више од 10 000 абортираних фетуса.

 

1eess

 

Након неког времена, мајке које су абортирале своју децу су почеле да долазе на гробље и моле се за своју децу, а трудне жене које су размишљале о абортусу су почеле да долазе и траже помоћ. Пхуц је отворио врата своје куће и понудио им је да усвоји њихову нежељену децу.

 

1deecc

 

Од тада је усвојио више од 100 деце која би иначе била абортирана. Временом, пуно жена се вратило да потражи своју децу када су поправиле услове у којима живе.

 

1deec

 

Пхуц не размишља о томе да престане.

 

«Радићу ово до последњег даха. Охрабрујем и своју децу да наставе да помажу људима», рекао је овај, дивљења вредан, човек.

 

Ката

Тагови: ; ;