Чешки новинар Винцент Прибула је објавио да је нуклеарни сукоб између САД и ЕУ с једне стране и Русије са друге неизбежан, ако ЕУ не одбаци диктат САД.

 

nuklearni-rat-790x526

 

„Упркос свим напорима у медијском рату, уведеним санкцијама и перманентном фабриковању руске претње, у први план избија варијанта директног војног сукоба. Планови западних сила остају непромењени. План је да само 15 милиона Руса остане на њиховој територији. За такве речи је Премијерка Велике Британије Маргарет Тачер добила снажан аплауз. Још је потребно финализовати представу о светској тиранији Русије, а онда ће се већ сви сложити с убиством руског Председника Путина. Путина је најбоље убити као Садама Хусеина“, пише новинар у свом чланку у листу Parlamentni Listy.

 

„НАТО стално опкољава Русију и приближава се, што може више, њеним границама. Војне вежбе и раст напетости ће пре или касније прерасти у сукоб. Рату између Русије и НАТО већ је дат стартни знак и практично је неизбежан. А шта је са реакцијом Русије, коју је окружио НАТО? Тактичке нуклеарне ракете доведене у бојеву готовост ће извршити наређење. Мете су познате. То су земље-чланице НАТО и САД. Русија ће морати да се брани нуклеарним арсеналом“, истиче он.

 

„Бројаћемо спржене земље за 5-10-20 минута. Спржена ће бити цела Европа, а кроз неколико минута и Енглеска. ПРО ће неутралисати највише 30% ракета, друге ће погодити мете. Глобална размена ракетних удара износиће, по садашњим војним прорачунима, 5300 тактичких ракета и 6000 ракета средњег домета истовремено. Таква количина ракета ће превазићи могућности система ПРО обе стране. У првих 60 минута на Русију ће пасти 2500 тактичких ракета и тај велики ватромет ће трајати пет сати“, прориче Прибула.

 

„Према садашњим проценама снаге нуклеарног оружја, удари ће одмах довести до смрти 60-100 милиона жртава. У наредних 15 дана од радијације и загађења животне средине умреће још 300-400 милиона људи. У року од пола године од свих деструктивних последица уништења животно важних ресурса умреће 800 милиона. Ни једна држава неће имати могућности да сахрани лешеве. У свим погођеним земљама престаће да функционише инфраструктура, индустрија, здравствени систем. Идеја америчких ратних стратега да ће тај рат уништити Русију и натерати је да пати нема никакве везе са реалношћу. Русија неће кренути путем одбране само на сопственој територији. Она нема избора. Зато Русија јасно ставља до знања да ће ради своје одбране искористити најјаче оружје“,наглашава новинар.

 

„Треба сменити цело руководство ЕУ и растерати фамозну Европску комисију. У интересу свих је укидање санкција против Русије и почетак нормалне трговине. Европа мора да нађе у себи храброст да каже „не“ америчком диктату. НАТО је показао да није одбрамбени савез, већ агресивно удружење јастребова које брани економске интересе међународних владајућих елита“, резимира Прибула.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;