Савремена, мобилна и добро наоружана армија и ратна флота су озбиљан аргумент против свих покушаја провоцирања, уцењивања или вршења притиска на Русију, оценио је Владимир Путин на пријему који је приредио за најуспешније дипломце војних академија.

 

1put

 

Пријему је присуствовало преко 700 новопечених руских официра који су са највишим оценама завршили војне академије и њихови професори.

 

„Сада решавамо цео низ великих и општенационалних задатака, али је међу њима најважнији да ојачамо оружане снаге. Савремена, добро наоружана и мобилна армија и ратна флота су гаранција независности наше отаџбине и безбедности наших грађана“, рекао је Путин.

 

При том је објаснио да да није све у модерном наоружању.

 

„Борбена моћ армије и ратне флоте почива на врхунској професионалној обуци војника, на њиховој умешности у примени модерног наоружања у извођењу оружане борбе, а за то су потребни официри који су у стању да вешто и са иницијативом командују јединицама“.

 

По његовим речима, Русија последњих година повећала интензивност војних вежби.

 

„Само за протеклих пола године смо извели три изненадне провере борбене готовости на нивоу целих војних округа“.

 

„Наш стратешки курс на модернизацију и усавршавање Оружаних снага остаје на снази и непромењен. А да је био исправан и да је дао резултате, убедљиво су показала дејства наших Ваздушно-космичких снага и ратне флоте у Сирији. И даље ћемо оптимизовати структуру и бројни састав своје армије и ратне флоте, подизати ниво управљања и ниво координације. Побољшаваћемо и координацију са својим савезницима“, поручио је Председник младим официрима.

 

На руским војним академијама ове године је дипломирало око 2000 младића и девојака.

 

Ката

Тагови: ; ;