Председнички кандидат Републиканске партије Доналд Трамп је рекао да је за САД веома опасна намера Барака Обаме да створи економски НАТО.

 

92318_0618-donald-tramp-foto-afp_f

 

Трамп је, имајући у виду споразум о Трансатлантском трговинско-инвестиционом партнерству САД са ЕУ, упозорио да његова земља треба да, имајући за узор Велику Британију, поврати економску независност.

 

„Тај споразум би нам донео много милиона долара губитака, којима би се, улазећи на мала врата, окористила Кина. Нама су потребни билатерални споразуми са европским државама, а не TTIP. Билатерални споразум нам треба и са Кином. Тај споразум се никако не сме прихватити јер би нас водио краху”, рекао је Трамп.

 

„Фабрике се затварају, а границе су отворене. Преко границе одлазе милијарде долара и милиони радних места. Ова администрација нас води из једне економске катастраофе у другу. Веома је глупо ослобађати од пореза призводе других земаља. Јер, резултат је то да смо од других земаља постали зависнији него што смо икада били”, додао је.

 

„Наша браћа у Великој Британији су поново преузела контролу над својом земљом. Гласајте за мене, да САД повратимо економску независност”, позвао је он Американце.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;