Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.( Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:03

 

Од 19:30 до 22:07 трају повремени напади украјинских снага на Старомихајловку и Докучаевск.

 

Војска ДНР успела је да поврати све положаје које су током претходне ноћи напале украјинске снаге. Украјински медији су сами потврдили вести о губицима унутар украјинске војске. Тачан број погинулих нису навели

16:10

 

Ситуација у ДНР остаје критична. Број украјинских напада за последња 24 сата је порастао на 830 пута. Нападали су Озреновку, Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Лењинское, Заиченко, Коминтерново, Саханку, Јасиновату, Докучаевск, као и подручје доњецког аеродрома.

 

Повећао се и број напада украјинских нациста на територију ЛНР. Током претходног дана 17 пута је нападнута територија републике. Нападали су споменик «Кнезу Игору», Веселогорловку, Калиново, Логвиново, Первомајск.Веселу Гору,Хрјашчевку и Соколник.

 

Недалеко од Дебаљцева воде се борбе. Украјинске снаге напале су насеље Логвиново које се налази на 5 км од Дебаљцева. Они су успели да потисну снаге војске ДНР са првих борбених линија али су снаге ДНР успеле да их зауставе тако да су се украјински нацисти повукли уз огромне губитке.

 

12:08

 

Од раног јутра ситуација у Донбасу се погоршава. Украјинске снаге покушавају да изврше пробој на правцу Дебаљцево-Светлодарск. Има информација о нападима на несеље Логвиново које се налази у непосредној близини Дебаљцева. Становништво овог насеља налази се у подрумима.

 

Саопштење од нашег војног дописника:

 

«Два војника ДНР погинула су у Зајцеву налетевши на непријатељску мину. Довезени су живи до болнице али су подлегли због губитка крви. Такође у окупираном Краматорску такозвана  администрација «Доњецке области» формирала је локалну полицију састављену од припадника полиције из Галиције и Волињске области. Због негодовања локалног становништва били су принуђени да траже «полицајце» међу локалним становништвом. Једва су успели да скупе око 200 људи које су послали у Харков на кратку обуку да би на крају они заменили непопуларне полицајце из западне Украјине».

 

 

Тагови: ; ;