Британски Премијер Дејвид Камерон је позвао вођу опозиционе Лабуристичке партије Џеремија Корбина, суоченог с притисцима велике већине својих посланика, да поднесе оставку.

 

dejvid-kameron

 

„За име Бога човече, иди“, рекао је Камерон на редовној недељној седници Парламента посвећеној питањима Премијеру. Камерон је и сам поднео оставку после гласања за Brexit, а Корбину су његови посланици јуче изгласали неповерење и траже од њега оставку.

 

Корбин је рекао да гласање нема уставни легитимитет и да не жели да повлачењем са места лидера странке изда оне који су га подржали, односно већинско чланство странке.

 

Корбин је изгубио подршку својих посланика због наводне слабе кампање за останак Велике Британије у ЕУ уочи референдума на коме је победила опција изласка земље из ЕУ. Његове партијске колеге такође сматрају да са њим на челу странке не би имали шансе да освоје власт на будућим изборима, преноси Бета.

 

Камерон је рекао да, иако је у интересу његове Конзервативне странке да Корбин остане вођа лабуриста, то није у националном интересу.

 

Ката

Тагови: ; ;