Председник руске Државне думе Сергеј Наришкин разговарао је данас у Москви са председницом скупштине Србије Мајом Гојковић и том приликом поручио да Москва цени чињеницу да се Србија није придружила санкцијама које је ЕУ увела Русији.

R-SAM_5692d6

Како је додао, Москва је свесна огромног притиска који Вашингтон и Брисел врше на Београд по том питању, јавља Спутњик.

„Велики значај посвећујемо продубљивању вишеструке сарадње са нашим српским партнерима. Веома ценимо принципијелан став Београда када је реч о антируским санкцијама које је увела ЕУ“, рекао је Наришкин на састанку са Гојковићевом која учествује на Генералној скупштини парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС).

Према његовим речима, важно је да политичко руководство и грађани Србије разумеју да је такав став о европским санкцијама Русији, односно одбијање да се придруже тим корацима, потпуно у складу са националним интересима Србије и њеног народа.

Москва никад није тражила од Београда да бира између Русије и Европске уније, додао Сергеј Наришкин.

 

„Увек смо поштовали планове Србије у погледу интеграције са Европском унијом. Русија никад није тражила од ваше земље да бира између Русије и ЕУ, као што је ЕУ радила са Украјином“, рекао је Наришкин на састанку са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

 

 

Тагови: ; ; ; ;