У Дому Гарде на Топчидеру одржан је Инфо дан НАТО програма Наука за мир и безбедност у организацији Министарства одбране Србије и НАТО војне канцеларије за везу у Београду, саопштило је Министарство одбране. Отварајући скуп, државни секретар Ненад Нерић истакао је да Министарство одбране и Војска Србије располажу значајним научноистраживачким капацитетима.

 

General-Cezare-Marineli

 

 

«Наше научноистраживачке установе теже да иду у корак са временом. Због тога смо се определили да организујемо данашњу активност уз помоћ НАТО канцеларије у Србији, очекујем да усагласимо кораке ка успостављању функционалне подршке научноистраживачких пројеката у Министарству одбране, са посебним акцентом на перспективе шире подршке и сарадње са НАТО програмом Наука за мир и безбедност и НАТО Организације за науку и технологију», рекао је Нерић.

 

 

Према његовим речима, овај скуп је прилика за упознавање са могућностима за учешће у научностраживачким пројектима који се финансирају кроз организације и пројекте НАТО-а. Виша саветница НАТО програма за мир и безбедност Дениз Јуксел Бетен представила је програм и његове циљеве, посебно се осврнувши на механизме приступања програму. Председавајући НАТО канцеларије на науку и технологију генерал-мајор Алберто Усиније истакао је значај трансфера знања на свим нивоима. Скупу је присуствовао и бригадни генерал Ћезаре Маринели, шеф НАТО војне канцеларије за везу.

 

 

Извор

Тагови: ; ;