Председник Чешке Милош Земан је изјавио да је ЕУ сјајан пројекат, али са бедним руководством, и да су Британци гласали за одлазак из ЕУ због апсолутне неспособности садашњег руководства и њиховог обичаја да преплављују Европу бесмисленим прописима.

 

1mmm

 

„Ово је стратегија двоструког губитка, када су поражене обе стране. Велика Британија престаје да буде велика зато што ће се Шкотска отцепити у року од три до пет година. А ЕУ губи трећу најјачу европску привреду. Прикључујем се онима који тврде да су главни фактор биле бојазни Британаца од апсолутне неспособности садашњег руководства ЕУ“, рекао је Земан у Јихлави током обиласка југа Чешке.

 

„Мој став као еврофедералисте јесте да је ЕУ сјајан пројект са бедним руководством“, рекао је Земан.

 

Чешки Председник је упозорио да садашња ЕУ преплављује земље чланице бесмисленим прописима. На пример, чешка еврокомесарка Вјера Јоурова тренутно припрема смерницу о воску, укључујући ту и погребне свеће.

 

„Немојте се чудити што ће вам такви бирократски лудаци, који издају такве смернице а при том нису у стању да заштите спољне границе од миграцијског таласа, згадити један тако сјајни пројекат и да ћете пожелети да га напустите. И то је по мом мишљењу заиста основни узрок Brexit“, рекао је Земан.

 

Прошле седмице, када је објављено да су Британци гласали на референдуму за Brexit, Председник Земан је као главни разлог навео страх од миграције, а за Brexit је оптужио Европску комисију и њену политику добродошлице мигрантима, изразивши разочарање што сада више неће бити Лондона као противтеже политици Француске и Немачке у ЕУ, преноси Бета.

 

Ката

Тагови: ; ;