Инфомације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају, а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

dnr-lnr

 

 

17:03

Током претходне недеље украјинске снаге су 3734 пута напале територију ДНР. Нападали су Доњецк, Горловку, Јасиновату, Докучаевск,Макејевку, Зајцево, Саханку и Коминтерново. Током претходне недеље погинула су два војника и три цивила у ДНР. Међу цивилима била су и деца 2009 и 2010 годиште.

 

 

12:43

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протеклог дана 14 пута напале позиције Народне милиције у Первомајску, Калинову, Калиновки, Веселогорловки и Логвинову. Приликом напада украјинске снаге су користиле и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Жртава на срећу није било.

 

Јутрос око 10:00 украјински нацисти су напали пункт у Станици Луганској у време кад је на пункту било много људи. Том приликом лакше је рањена једна цивилка која је покушала да пређе линију разграничења.

 

Украјински нацисти нису мировали ни у ДНР. Током претходне ноћи они су гранатирали околину Доњецка, Горловке, Докучаевск, Јасиновату као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада погинула су два цивила мушкарац 1989 годиште у Докучаевску и 1971 у Јасиновати.

 

 

Тагови: ; ;