Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је данас да су америчке санкције против пет руских предузећа у области одбране индиректна подршка терористима.

 

l

 

„Пошто је још једном одлучено да се изврши притисак на низ наших војно-индустријских комплекса под изговором њихове сарадње са другим земљама, првенствено са Сиријом, САД је коначно показала суштину своје политике. Како се може прокоментарисати политика Беле куће која „кажњава“ предузећа која помажу сиријском народу у борби против терориста ИСИЛ-а и осталих терористичких организација и зар ово не представља индиректну подршку терористима?- наводи Рибаков у саопштењу објављеном на сајту МИП-а РФ.

 

 

У петак се појавила информација да су САД увеле санкције против одређених иностраних компанија међу којима се налази и пет руских.

 

Међу руским предузећима која се налазе на списку санкција су: Пројектни биро у Тули, Машински пројектни биро у Коломни, 150-ти авиоремонтни завод (Хеликоптери Русије), Пројектни биро Кунцево, као и НВО машински систем у Реутову.

 

Тулски конструктивни биро бави се производњом оружја високе прецизности, модерно артиљеријско и стрељачко оружје, бацаче гранате, као и делове за противавионске, ракетне и пушчане комплексе „Панцир С1“.

 

Машински пројектни биро у Коломни бави се производњом оперативно-тактичких ракетних система „Искандер“ , преносивих противавионских ракета, антитенковских пројектила као и система за активну заштиту.

 

150-ти авиациони ремонтни завод обавља ремонт хеликоптера Ка-27, Ка-28, Ка-29 и Ка-32 као и свих који су комплементарни са њима. Такође у заводу се ремонтују и хеликоптери типа Ми-8/17, Ми-24 и Ми-14.

 

Пројектни биро Кунцево бави се развојем радиоелектронског оружја и специјалне технике.

 

НВО машински систем у Реутову бави се стварањем војних комплекса са крстарећим ракетама,стратешким ракетним системима, носачима летелица,свемирским комплексима,системима информационе технологије, иновативним призводима двоструке намене.

 

Тагови: ; ;