Драма у кафићу у Даки је окончана када је полиција убила шесторо нападача који су у ресторану у Даки држали таоце и убили 20 цивила, преноси Ројтерс.

 

_90194913_033833237

 

Наоружани нападачи убили су у Даки најмање 20 цивила, које су претходно узели за таоце у једном ресторану популарном међу странцима. Већина жртава је убијена хладним оружјем, саопштио је портпарол бангладешке војске, бригадни генерал Најим Ашфак Чаудури.

 

«Пронашли смо 20 тела. Многи од њих су брутално избодени оштрим оружјем», рекао је Најим Ашфак Чаудури, који није навео које су националности жртве, а пренела је агенција АФП.

 

 

Додаје да је у операцији спасено 13 талаца, укључујући једног Јапанца и два држављана Шри Ланке.

 

Бангладешке безбедносне снаге су јутрос окончале 12-часовну талачку кризу тако што су упали у ресторан у којем су нападачи држали десетак талаца током читаве ноћи и убили шесторицу нападача.

 

Телевизијске станице у Бангладешу пренеле су да су нападачи упали у ресторан у кварту Гулшан, дипломатској зони Даке, у којој се налазе бројне амбасаде.

 

Полиција је навела да је најмање 13 талаца, укључујући три странца, ослобођено кад су командоси преузели контролу над рестораном у богатом кварту Гулшан у Даки.

 

Поред тога, на почетку талачке кризе су погинула два полицајца борећи се са нападачима, који су били наоружани и носили експлозив.

 

Исламска држава је преузела одговорност за овај напад, који је уследио после више убистава припадника верских мањина, странаца и либералних активиста у већински муслиманском Бангладешу.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;