Конститутивна седница скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, једног од најважнијих одбора у парламенту, заказана је за данас, а њоме ће, као настарији члан, председавати председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ.

 

skupstina-3-Tanjug-Tanja-Valic
На седници би требало да буду изабрани председник и заменик председника тог скупштинског тела.

 

Упитан да прокоментарише наша сазнања да ће за председника тог одбора бити изабран напредњак Игор Бечић, Шешељ за «Ало!» одговара:

 

«То никада нисам чуо, знам само да ћу седницом у суботу председавати ја».

 

Медији су раније писали да је на председничком месту виђен напредњак Игор Бечић, а о томе ко може да буде члан Одбора за контролу служби безбедности вођена је оштра полемика и током једне од седница парламента.

 

Лидер СРС Војислав Шешељ, који је такође члан одбора, тада је негодовао због избора Бечића за члана због, како је рекао, афера које се везују за његово име.

 

На то је одговорио шеф напредњака у парламенту Александар Мартиновић, који је поставио питање Шешељевог кредибилитета за чланство у том одбору, будући да је, тврди, лидер радикала некада био сарадник служби безбедности.

 

Мартиновић је тада, у прилог тврдњи, показао документ за који је рекао да је Шешељева чланска карта у Удби.

 

У том одбору, једном од најважнијих, осим Шешеља и Бечића, биће и Марија Обрадовић, Владимир Ђукановић, Мехо Омеровић, Саша Радуловић, Драган Шормаз, Душан Бајатовић и Радослав Милојичић.

 

Танјуг / РТВ

Тагови: ; ;