Oпштина Житиште изразила jе данас саучешће породицама настрадалих у ноћашњоj трагедиjи и наjавила да ће им пружити сву потребну помоћ.

 

masakr-zitiste-krv-sinisa-zlatic-ubio-zenu-kafic-makijato-foto-tanjug-jaros-1467453898-941633

 

У холу општине Житиште ће бити отворена књига жалости у коjу ће  грађани моћи да се упишу у понедељак, 4. jуна, у периоду од 10 до 14 часова, јавља Танјуг.

 

«Oпштину Житиште задесила jе незапамћена трагедиjа. Безумним актом jедног поjедница изгубљено jе пет младих живота, а више од двадесет грађана jе рањено.

 

У тренутку док се више хиљада људи, наjвише младих из наше општине и других средина, опуштало на манифестациjи коjа се традиционално организуjе у Житишту, догодио се злочин коjи jе тешко погодио све нас», наводи се у саопштењу општине и истиче да jе породицама настрадалих наjтеже и да jе њихов губитак ненадокнадив.

 

Oпштина подсећа да jе на териториjи Средњобанатског округа проглашена тродневна жалост од 3. до 5 jуна.

 

«Док траjе жалост, све заставе испред државних установа, школа и других jавних организациjа биће спуштене на пола копља, а отказуjу се све манифестациjе музичко-забавног карактера. Седнице свих државних органа и органа локалне самоуправе, манифестациjе и састанци других организациjа почињаће минутом ћутања», прецизира се у саопштењу.

 

Покраjински секретар за здравље Зоран Гоjковић изjавио jе данас у Зрењанину да jе у ноћашњоj трагедиjи у Житишту пет особа погинуло, а 20 рањено од коjих jе jедна особа у тешком стању и она jе смештена у Kлинички центар Воjводине. Гоjковић jе казао да jе хоспитализовано 20 особа од коjих се 14 налази у општоj болници у Зрењанину, двоjе повређених jе у Kлиничком центру Србиjе у Београду, троjе у Kлиничком центру Воjводине, а jедна особа смештена jе на Институту за плућне болести у Сремскоj Kаменици.

 

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jутрос да jе осумњичени за петоструко убиство у Житишту З.С. пуцао из аутоматског оружjа коjе jе илегално поседовао, али да jе ситуациjа била потпуно неочекивана и да ниjе било никаквих назнака коjе би указилвале на трагедиjу.

Тагови: ;