Новац за изградњу ће бити издвојен из буџета града, а за део трошкова ће се побринути друштвене организације.

 

1455955502

 

 

Општиуна турског одмаралишта Кемер изнела је иницијативу за отварање парка названом по пилоту Су-24 хероју Русије Олегу Пешкову, који је убијен у Сирији 24. новембра 2015, пишу «РИА Новости».

 

«Идеју да се отвори такав парк изнео је градоначелник Кемер Мустафа Гулом у исто време са идејом да породици Олега Пешкова поклоне кућу», рекла је Надежда Пелит, представница Међународне асоцијације за културу и солидарност.

 

 

Овековечавање сећања на Олега Пешкова спомеником би требало да послужи као подсетник на трагедију и након трагедије и кризу у односима између Русије и Турске.

 

«Желимо да то учинимо што је пре могуће у светлу поновног успостављања добрих односи између Русије и Турске», рекао је саговорник агенције.

 

 

Подсетимо се да је градоначелник турског града Кемер дао иницијативу да донирају кућу породици пилота руског Су-24 Олега Пешкова, али је његова породица одбила било какву надокнаду.

 

Након обарања руског бомбардера и смрти пилота, Русија је увела санкције Турској. Забрањен је увоз великог броја прехрамбених производа, као и чартер летови између две земље.

 

После извињења турског председника и недавног разговора руског и турског председника одлучено је да се почне са нормализацијом односа.

 

 

Тагови: ; ; ;