Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:46

 

17:00: Борбе на правцу Јенакијево-Дебаљцево-Светлодарск.

 

18:40: Из правца Мариупоља напада се Коминтерново.

 

Од 20:45 до 22:00 чују се експлозије у околини Доњецка, Горловке, Макејевки и Јасиновати.

 

16:52

 

Око 14:10 становништво Красногорловке чули су неколико експлозија.

 

Ситуација у ДНР остаје напета. Министарство одбране ДНР саопштава да су украјинске снаге током протекла 24 сата 521 пут напале територију ДНР. Нападали су Озреновку, Зајцево, Широку Балку у околини Горловке, Петровски и Трудовски рејон, Старомихајловку, Александровку, Волво центар и доњецки аеродром, Докучаевск, Јасиновату, Саханку и Коминтерново.

 

Током протекле недеље украјинске снаге су 853 пута напале територију ЛНР. Најинтензивније су нападали Калиново, Калиновку и Логвиново.

 

 

12:19

 

Од 19:30 до 02:15 украјински нацисти су нападали Александровку, Трудовски рејон, Старомихајловку, Волво центар и аеродром у околини Доњецка, Озреновку, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

Током 1 на 2 јул украјински окупатори су 15 пута отварали ватру по позицијама Народне милиције ЛНР у подручју Станице Луганске, Берегова, Голубовског, Веселе Горе, Лозовога, Калинова, Калиновке, Логвинова и Веселогоровке. Губитака међу припадницима оружаних снага није било али је рањена једна цивилка.

 

 

Тагови: ; ; ; ;