Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

19:45

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 425 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку, Старомихајловку, Трудовски, Лењинское, Коминтерново, Докучаевск и Јасиновату. У Коминтернову су три куће оштећене.

 

Министарство саопштава да су украјински националисти у насељу Возражденије недалеко од окупираног града Артјомовска заузели 10 приватних кућа и у њима разместили своје јединице. У овом моменту није познато где се налазе и каква је судбина власника ових кућа.

 

13;17

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су кијевске снаге током претходног дана 19 пута напале територију ЛНР. Нападале су Лозовое, Калиновку и Логвиново. Жртава на срећу није било.

 

Народна милиција саопштава да су украјинске снаге довукле у подручје Станице Луганске 15 нових система «Град» као и један број иностраних плаћеника из Турске.

 

Украјински окупатори су током претходне ноћи гранатирали и територију ДНР. Од 22:00 до 03:30 нападали су Јасиновату и Докучаевск, Зајцево и Широку Балку и околини Горловке, Трудовски рејон и Старомихајловку у околини Доњецка као и Коминтерново и Лењенское на југу ДНР. У Коминтернову је оштећена једна кућа.

Тагови: ; ;