Индуси имају мноштво најразличитијих празника, укључујући и дан очева.

 

Но, ни један отац се не може похвалити честиткама какве је за Дан оца добио Махеш Савани, бизнисмен из града Ахмедабада, највећег и најважнијег у држави Гуџарат. Саванију је „све најбоље“ за тај мушки празник пожелело 472 његових кћери.

 

Golden-Book-of-World-Records-custodial-father-of-most-daughters-Mahesh-bhai-Vallabh-bhai-Savani-P.P.-Savani-Group-Surat-Gujarat-India-F_gbwr

 

Све њих је Савани узео под своју заштиту и обезбедио им је издржавање као девојчицама, након што су изгубиле оца. За ово необично доброчинство се одлучио пре десет година када му је изненада умро брат, а иза њега остале две девојчице о којима је требало бринути.

 

Савани својим кћерима обезбеђује и пристојне свадбе и о њима брине и након што заснују своје породице.

 

Савани је пореклом из сељачке породице из села Рапард, на обали Арабљанског залива. Његов отац је напустио село пре 40 година и почео да у Ахмадабаду бруси дијаманте. Савани се обогатио трговином некретнинама и дијамнстима, а држи и цео ланац различитих образовних установа.

 

На свадбу сваке своје кћери потроши, у просеку, по 6000 долара. Од почетка ове године године, удао их је већ 216. На свим свадбама је био у улози „младиног оца“.

 

Девојци без оца у Индији је веома тешко да се уда, јер, поред златног и сребрног накита и лепе гардеробе, у брак мора унети и ново посуђе и кућне електричне апарате.

 

„Девојке без мираза су у нашој земљи осуђене на несрећан брак. Ја мојим девојкама помажем да нађу мужеве какве заслужују“, каже Савани.

 

Ката

Тагови: ; ; ;