Британска Министарка унутрашњих послова и водећи кандидат Конзервативне странке за новог британског Премијера Тереза Меј је обећала да ће ујединити своју подељену странку и земљу како би стала иза налажења договореног решења о изласку из ЕУ, преноси Танјуг.

 

10 THERESA-MAY-facebook_620x0

 

Она је поновила да под њеним вођством Британија неће званично објавити своју намеру да напусти ЕУ до наредне године, што би значило да се излазак те земље из тог блока можда не би догодио до 2019 године, оцењује АP

 

„Оно што је важно је да то урадимо у правом временском року да добијемо прави договор за Британију. Не би требало да одмах активирамо члан 50. То не би требало да се догоди пре завршетка године. Морамо да успоставимо нашу сопствену преговарачку позицију“, рекла је она у интервјуу за BBC.

 

Меј, која је званично подржала проевропске напоре одлазећег британског Премијера Дејвида Камерона али одбила да сама води кампању, тврди да ће јој је та релативна неутралност помоћи да постигне консензус између 17 милиона људи који су гласали за излазак и 16 милиона људи који су гласали за Британију у ЕУ на референдуму 23 јуна.

 

„Била сам јасна да Brexit значи Brexit. Оно што морамо да урадимо је да удружимо те две стране, ујединимо присталице изласка и останка и ујединимо земљу“, поручила је Меј.

 

Ката

Тагови: ;