Група радника пропале фирме «Аха мура — Први мај», окупљених у Иницијативном одбору, обратила се руском Министарству за економски развој молбом да им пронађе пословног партнера из те земље.

 

logo_prvi_maj_pirot

 

Некада угледна модна кућа у СФРЈ се, после две пропале приватизације у стечају, у незавидном положају нашла јер на рочишту одржаном 25. априла није било заинтересованих за ово предузеће процењено на 315 милиона динара. Дакле, на поновљеној продаји ће почетна цена, највероватније, износити само 126 милиона — колико је износила и висина депозита приликом прве понуде.

 

У таквим околностима, бивши «првомајци» су у писму упућеном у Русију детаљно описали историјат фирме: почетке, успон, блиставе дане, а потом и крах предузећа, као и стање машинског парка и све остале појединости које би биле занимљиве за потенцијалног купца. Али, из Министарства за економски развој Руске Фередације су упућени на представништво Привредне коморе Србије у Москви.

 

— Контактирали смо са директором представништва ПКС у Москви Светом Васиљевићем и председником Пословног савета Србија-Русија Браниславом Грујићем. Речено нам је да да су руски привредници заинтересовани за лаку индустрију, тачније конфекцију у коју спада и наша грана — каже Новица Андрејев, један од чланова Иницијативног одбора, напомињући да још чекају конкретније потезе.

 

 

У међувремену, део погона је изнајмљен појединим мањим фирмама, али је највећи број «првомајаца» и даље у евиденцији овдашње филијале Националне службе за запошљавање.

 

 

 

 

Новости

Тагови: ; ; ;