Републикански сенатори Џон Мекејн и Линдзи Грејем, који су, према оцени агенције АП, најпознатији по својој конзервативној политици и подршци војним интервенцијама, жестоко су критиковали најизгледнијег кандидата своје странке за председника САД Доналда Трампа због његове спољне политике.

 

ТРАМП

 

Мекејн је у телевизијском интервјуу који је дао из амбасаде САД у Кабулу рекао како мисли да ни Трамп ни његова ривалка из Демократске странке Хилари Клинтон „немају неопходну стратегију нити перспективу” да би успешно обављали функцију главнокомандујућег америчке војске, пренео је АП.

 

Грејем је изјавила да јој Трампови коментари о прихватању сиријског режима „говоре да он нема појма шта то значи за регион”.

 

Она је такође подржала предлог Клинтонове да се у Сирији успостави зона забране летова, назвавши то „сјајним кораком у добром правцу”.

 

Мекејн је рекао да ће, упркос свему, подржати Трампа за кандидата Републиканаца за председника, док је Грејем рекла да неће гласати ни за Трампа ни за Клинтонову, преноси Танјуг.

 

 

 

Тагови: ; ;