У Скупштини је данас дошло до физичког и вербалног обрачуна између посланика ДФ-а и ДПС-а, због чега је седница прекинута.

 

Skupstina-CRne-Gore-502-1

 

Вербалној расправи претходило је реаговање посланика Демократског фронта Небојше Медојевића на излагање министарке одбране Милице Пејановић Ђуришић о мировним мисијама.

 

„Злоупотребљава се војска Црне Горе, госпођо министрице. Ја сам био ваш студент, а ви сте некада подржавали Милошевића, ви сте наређивали војницима да пуца у нас. Знате ли ви шта то значи? Кривично ћете одговарати!“, поручио је Медојевић.

 

Потпредседник парламента Суљо Мустафић покушао је да смири Медојевића, а телевизијски пренос након тога је прекинут.

 

Посланик ДПС-а Обрад Станишић срамотно је добацио из скупштинских клупа посланицима ДФ-а да су носили маске на протестима.

 

На његове погрдне речи реаговао је Бранко Радуловић који је казао:

 

„Фукаро, је**м ти матер, срам те било лажеш УДБАШУ један“.

 

Станишић је одговорио „Платићеш за ово“.

 

Радуловић је наставио: „Пијаницо једна, сваки дан пијеш по два литра ракије“.

 

Након тога дошло је до вербалног сукоба између посланика ДФ-а Вељка Васиљевића и Станишића који су кренули један пут другог да се физички обрачунају, али су их посланици раздвојили.

 

У тренутку када се очекливало да се тензије смире, посалник ДФ-а Милан Кнежевић пришао је Мустафићу негодојући због тога што је прекинуо седницу, говорећи му између осталог:

 

„Лажеш као пас“.

 

Томе је претходио коментар Мустафића да су му на протесту скандирали „Суљо Турчине“.

 

Настало је комешање око председавајућег стола да би у једном тренутку Јанко Вучинић прескочио клупе и дошао скоро до Станишића, али су их посланици опет раздвојили.

 

Посланик Александар Дамјановић и Вељко Васиљевић извлачили су Вучинића из масе, а он је Станишићу у том тренутку говорио

 

„Дођи овамо пи**о једна“.

 

У том тренбутку реаговало је и обезбеђење парламента које је ушло у пленарну салу, и страсти су се смириле.

 

Посланици су потом напустили салу. Засједање је завршено за данас.

 

ин4с

Тагови: ; ;