Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

16:25

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 438 пута напале територију ДНР. Нападали су Михајловку, Зајцево, Жабуњку, Спартак, Старомихајловку, Кировски Трудовски и Куибишевски рејон Доњецка, Еленовку, Докучаевск, Јасиновату као и Саханку и Коминтерново на југу ДНР. Приликом напада рањена су два припадника војске ДНР, у Куибишевском рејону рањена су два цивила 1959 и 1986 годиште, у Киривском рејону оштећене су две куће и прекинут је гасовод тако да су 132 објекта остала без гаса, а у Старомихајловки је прекинут далековод за струју.

 

13:00

 

Украјински окупатори ноћас су поново гранатирали околину Горловке, Доњецка, Јасиновату, Докучаевск, Еленовку као и југ ДНР. Напади су трајали од 22.00 до 03:00. Током напада на Кировски рејон Доњецка изгорело је 8 аутомобила. Том приликом нико није страдао. У Куибишевском рејону два цивила 1986 и 1959 годиште су рањена.

Тагови: ; ;