Вођа Чеченије Рамзан Кадиров је позвао турског Председника Тајипа Ердогана да изручи све терористе који су побегли из Чеченије и сакрили се на територији Турске.

 

Рамзан-Кадиров-1000x500

 

«Ако су турским властима потребни подаци о терористима, позивам их. Запишите! Тархан Газиев, Ахмад Умаров, Ахмад Патајев, Ширвани Басајев, Махран Саидов, Ризван и Усама Јакубов, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатајев, Хади Алашанов, Рустам Наурбајев, Ширвани Басајев и њихов идејни вођа Мовлади Удугов“, написао је Кадиров на Инстаграму.

 

„Још једном позивам турског Председника Тајила Ердогана да донесе одлуку о изручењу терориста», написао је Кадиров.

 

Исто тако, чеченски лидер је упозорио ко је Ахмед Чатајев, осумњичен за бомбашки напад у Истанбулу.

 

«У терористичком нападу у Истанбулу је погинуло више десетина људи, пуно њих је рањено. Помиње се име Ахмеда Чатајева. Ко је Чатајев? Аустријски држављанин са пасошем Грузије који му је лично уручио Сакашвили. 13 година су се Чатајевим бавиле обавештајне службе Белгије, Шведске, Бугарске, Украјине, Грузије, Турске и свуда је имао пролаз! Само је у Русији проглашен обичним бандитом», рекао је он.

 

«Чатајев је на савезној потерници, али је за Аустрију политички избеглица. 2011 године је Чатајев организовао покушај пребега терориста, регрутованих у Аустрији, из Грузије у Чеченију. Чатајев је притворен и пуштен по налогу високих званичника Грузије. Од 2013 је у Турској и Сирији», рекао је Кадиров.

 

Ката

Тагови: ; ; ;